trafikfakta.dk

Alt fra gulvafslibning til boligadvokat til mobiltelefoner til fragtfirmaer. Læs vores anmeldelser, guides og artikler

Loppe og flåtmidler til hunde

Loppe og flåtmidler til hunde

Når foråret kommer og træerne springer ud, oplever mange hundeejere desværre også, at det er sæson for lopper og flåtter. Det er 2 små parasitter, der er små og nemme at overse i første omgang, men bør tages alvorlige.

Det er 2 små dyr der formere sig hurtigt og kan medbringe gene og sygdomme til dig og din hund. Derfor er det vigtigt at få købt loppe og flåtmidler til hunde, inden sæsonen starter. 

Lopper

Lopper er et lille dyr, der lever i hundens varme pels og suger blod. Det generer hunden, der vil begynde at klø og den vil have svært ved at falde til ro. Det er især omkring halsen, halen og lysken at de vil klø sig.  En loppe kan lægge op til 700 æg i de 4 uger de lever i. Æggene sidder ikke fast, som hos lus og ender derfor rundt omkring hvor hunden går. Det betyder, at hvis din hund får lopper, er det ikke alene hunden, men også opgivelserne. Æggene klækker, når der kommer en varm krop forbi og så starter det hele for fra, hvis man ikke har fået fjernet samtlige æg. 

Flåtter

Flåtter generer ikke på samme måde hunden, men den bider sig fast og suger blod fra hunden. Flåtten lever i skovbunden og i græsset, hvor den har startet livet med at suge blod fra små gnavere og flytter senere over til hunden. Det er fra de små gnavere, at flåtten medbringer sygdomme som borrelia. Det er vigtigt at give sin hund flåt og loppemidler, for bliver den angrebet af borrelia, kan det medføre store og alvorlige sygdomme. Flåtter skal fjernes omhyggeligt og det er vigtigt at man får det hele med, når man fjerne det. Ellers sidder kløerne fast i hunden. Er man i tvivl eller ser tegn på borrelia, bør man straks søge dyrlæge.