trafikfakta.dk

Alt fra gulvafslibning til boligadvokat til mobiltelefoner til fragtfirmaer. Læs vores anmeldelser, guides og artikler

Hvorfor opdatere skøde ved overtagelse af bolig?

Måske tænker du at din købsaftale, som både indeholder din og sælgers underskrift, må være tilstrækkelig dokumentation for dit ejerskab over boligen. Men din købsaftale er ikke et officielt dokument. Det er skødet derimod. Et skøde er nemlig tinglyst, hvilket vil sige at det er godkendt til optagelse i Tingbogen, som er et digitalt online register over samtlige ejerboliger i Danmark.

Det er vigtigt at skødet tilhørende din bolig til hver en tid er opdateret med de rette oplysninger om boligens aktuelle ejerforhold – ellers kan du hurtigt komme til at stå i en meget uheldig suppedas. Hvis det er forrige ejer, som står opført som den aktuelle ejer af huset eller lejligheden kan vedkommende for eksempel bruge skødet som dokumentation for optagelse af lån med sikkerhed i boligen. Derfor bør du sørge for at opdatere skødet snarest muligt efter overtagelse af din nye bolig.

Hvordan sikrer jeg at mit skøde er korrekt?

Hvis du vil være 100% sikker på at skødet er opstillet og tinglyst efter reglerne, og at det indeholder de påkrævede oplysninger, overlader du opgaven med opdatering og tinglysning af skøde til en boligadvokat. For en boligadvokat er håndtering af skøde rent rutine arbejde – og så behøver du ikke selv at skulle besvære dig med denne procedure.

Har du erhvervet dig en bolig gennem en konventionel bolig handel, og har du i den anledning benyttet dig af hjælp fra en boligadvokat, vil opdatering og tinglysning af skøde typisk indgå som en del af den samlede pakke. Overtager du en bolig ved overdragelse, for eksempel i forbindelse med et dødsfald, hvor du arver boligen, eller i anledning af en skilsmisse eller af et samlivs ophør, bør du kontakte en boligadvokat med henblik på denne ydelse.

Hvis du leder efter en kompetent og erfaren boligadvokat, som kan hjælpe dig med at få opdateret og tinglyst skødet, kan du finde ham eller hende på https://eboligadvokat.dk/ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *