trafikfakta.dk

Alt fra gulvafslibning til boligadvokat til mobiltelefoner til fragtfirmaer. Læs vores anmeldelser, guides og artikler

Hvad kan en gulvafslibning ikke?

Man taler tit om, hvordan en flot og veludført gulvafslibning fra de rette håndværkere af nogle fagfolk kan skabe mirakler med trægulve, der længe har set forfærdelige ud, og man som ejer troede, at gulvene aldrig kunne komme til at tage sig pæne ud igen.

Og når så den gode gulvafslibning er blevet udført, måske med lidt gulvafhøvling før da og lidt efterbehandling med forskelligt materiale og en vasketur, så fremstår de nævnte gulve pludselig, som var de helt nykøbte igen!

Dog er man også nødt til at se i øjnene, at hvor meget en mirakelkur for gulvet en gulvafslibning end kan lade til at være, så er det ikke alt ved trægulve, som en gulvafslibning og dertilhørende opgaver kan løse.

Det vil vi beskrive lidt nærmere i dette indlæg, så du ikke gør dig fantasiforestillinger om, hvad en gulvafslibning kan gøre for dig.

Men hvis du nogensinde er i tvivl, om det kan hjælpe på dit gulv at få lavet en gulvafslibning, så henvend dig til de bedste fagfolk på området, hvor vi især vil fremhæve dem, vi har linket til tidligere i dette indlæg.

For eksempel kan en gulvafslibning godt fjerne nogle knaster og manglende områder, da en gulvafslibning jo er, som navnet lægger op til, en metode til at slibe gulvet væk/ned til der, hvor det ser flot ud igen.

Men hvis knasterne er for store eller fylder hele hjørner eller områder eller måske ligefrem går hele vejen gennem trægulvet, så kan en gulvafslibning af gode grunde ikke fjerne dette problem.

Det kan også ske, at dit gulv er så medtaget efter tidligere gulvafslibninger eller afhøvlinger, at træet er blevet “tyndt” og ikke så gunstigt at kunne gå rundt på mere. Så vil en gulvafslibning blot gøre det værre for gulvet i længden, selvom det måske i en kort periode vil se flot ud igen.

Skulle trægulvet også være råddent indvendigt eller hele vejen rundt, kan det bedst svare sig at få lagt et nyt gulv af træ, som man så kan vælge at få lavet en gulvafslibning på.