trafikfakta.dk

Alt fra gulvafslibning til boligadvokat til mobiltelefoner til fragtfirmaer. Læs vores anmeldelser, guides og artikler

Få luftet ud med et ventilationsanlæg

Få luftet ud med et ventilationsanlæg

I takt med at vores huse bliver bedre og bedre isoleret er der kommet et andet problem. Det er blevet svære at få luftet ud og vores boliger bliver mere fugtige og det har resulteret i at der er sket en stigning af råd og skimmelsvamp. Råd og skimmelsvamp medfører blandt andet hovedpine og øger risikoen for allergi og astma. Især børn er meget modtagelige. 

Derfor er det vigtigt at sørge for, at der at din bolig bliver luftet godt og grundigt ud mindst 2 gange om dagen. Der skal være gennemtræk og det skal der være i mindst 5-10 min. Alternativ kan man investere i et ventilationsanlæg. Det er der flere fordele ved. Du slipper for selv at huske at åbne vinduer flere gange om dagen og det er muligt at få et anlæg, som ikke slipper varmen ud, men genbruger varmen og dermed spare penge på elregningen. Du kan f.eks. søge på ventilation i Sønderborg, hvis du bor i det område. 

Hvad kan du ellers gøre

Hvis du vil sikre dig at du ikke får råd og skimmelsvamp og du har investeret i et ventilationsanlæg, er der flere andre ting du selv kan gøre for at mindske mulighederne. Du skal huske at tænde for emhætten, når du laver mad. Madlavning er en af de helt store synder, når det kommer til fugt, men daglige take-away er nok næppe en varig løsning. Det samme er det daglige bad. En familie på 4 lukker 4 liter fugt ud dagligt i boligen, som på en eller anden måde skal ud og væk og det sker via væggene, hvis der ikke luftet ordentligt ud. Det er også vigtigt altid at tørre tøj udenfor eller bruge en tørretumbler og så skal man huske at lade dørene til soveværelserne åbne om morgenen, så der kan komme ny og ren luft ind i løbet af dagen.