trafikfakta.dk

Alt fra gulvafslibning til boligadvokat til mobiltelefoner til fragtfirmaer. Læs vores anmeldelser, guides og artikler

Er malerarbejde også børnearbejde?

Er malerarbejde også børnearbejde?

Det skal ikke forstås sådan, at du skal til at læse om, hvorvidt man må ansætte børn til at lave malerarbejde på samme måde, som voksne skal gøre det, for det er selvfølgelig ulovligt.

Men hvis der er noget, som er med til at danne børnenes identitet, så er det, når de prøver at efterligne de voksne, og det kan jo tænkes at ske, når de ser, at der bliver malet derhjemme.

Alting ser jo lige pludselig anderledes ud i ens hjem, når der er blevet dækket af med afskærmning, det hele er hvidt, forældrene og vennerne har mærkelige beskyttelsesdragter på, og de er i gang med at forandre omgivelserne i form af maling.

Så vil børnene da selvfølgelig være med, og skal de så have lov til det?

Det kommer lidt an på alderen, for det at male kan på overfladen se nemt ud, men det kræver finesse og teknik, hvorfor mange også ansætter professionelle malere til at gøre det for dem, så hvis de er helt små, så skal man enten ikke give dem lov eller male over deres arbejde bagefter for at være på den sikre side med, at det bliver gjort godt nok.

Omvendt skal man jo lære det på et eller andet tidspunkt, hvis man gerne vil lære at male, det kan jo komme dem til gavn senere, når de gerne vil male noget, hvor forældrene ikke er der.

Så hvis de har en lidt ældre alder, så kan man jo godt sætte dem til at male noget.

Men generelt er det en god idé lige at kigge dem over skulderen, når de bliver sat til at male, så man ikke alene er sikker på, at de passer på sig selv under arbejdet, men at det også bliver gjort godt nok.

Det er jo en mulighed for at knytte bånd med barnet.